Sprzet agd drobny

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić wyposażona w pełną dawka profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy zawsze w całej liczbie od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż jest czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku czy drewna, dzięki której można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt różnego sposobu, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Dodaje się też często w ścisłych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o wielkiej wartości, która przedstawia się też prostą obsługą. Sprzęt ten daje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Niezwykle drogą grupą są noże stworzone ze byliśmy nierdzewnej, które mogą być przez duży czas czasu. Szatkownica pewno stanowić zaopatrzona na życzenie w drugie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacji od potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na sposób cięcia - potrafią więc stanowić słabe kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest wyłącznie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.